Най-сигурният път към решаването на израелско-палестинския конфликт е създаването на палестинска държава

...
Най-сигурният път към решаването на израелско-палестинския конфликт е създаването на палестинска държава
Коментари Харесай

Лавров: Най-сигурният път за решаване на израелско-палестинския конфликт е създаването на палестинска държава

Най-сигурният път към решаването на израелско-палестинския конфликт е основаването на палестинска страна в сходство с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това съобщи съветският министър на външните работи след договаряния в Москва с генералния секретар на Лигата на арабските страни Ахмед Абул Гейт. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 97
На обща пресконференция след преговорите Сергей Лавров заяви, че палестинският въпрос би трябвало да бъде решен въз основата на формулата за двете страни в сходство с решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с двустранните палестинско-израелски съглашения и с арабската мирна самодейност. 

" Всички тези договорености и решения плануват основаването на палестинска страна, която ще живее в мир, сигурност и сътрудничество в съседство с Израел ", посочи съветският първи посланик.

Ахмед Абул Гейт също се разгласи за основаването на палестинска страна в границите от 1967 година По думите му сегашната конфронтация има дълбоки аргументи, сред които отказът от използването на формулата за двете страни, блокадата на палестинските територии и продължаващото строителство на израелски селища.

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков призова за политическо решение и предизвести, че продължаването на насилието със сигурност ще провокира по-нататъшна ескалация и разгръщане на спора, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР